УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВ СФЕРИ ПОСЛУГ - Майборода, В. М. (Підприємництво і торгівля, 2022)
У статті досліджуються теоретичні аспекти управління інноваційним розвитком підприємств сфери послуг. Актуальність дослідження визначається, насамперед, необхідністю формування послідовності управлінського впливу та визначення його інструментарію для досягнення високої ефективності процесу інноваційного розвитку підприємств сфери послуг. При написанні використано аналітичні методи при виявленні та опрацюванні основних визначень поняття “управління інноваційним розвитком”, застосовано метод наукової абстракції при побудові структурно-логічної схеми процесу управління інноваційним розвитком підприємства сфери послуг. У матеріалах статті акцентовано увагу на факторах, які зумовлюють формування мети та завдань управлінського впливу на інноваційний розвиток підприємств сфери послуг. Визначено, що при визначенні орієнтирів планування завдань управління інноваційним розвитком підприємства сфери послуг слід зосередити увагу на особливостях сфери діяльності та невизначеності процесу прийняття інноваційних рішень. Особлива увага зосереджена на визначенні структурно-логічних зв’язків між принципами, методами та функціями управління інноваційним розвитком. Досліджено та проаналізовано основні стратегічні орієнтири управління інноваційним розвитком підприємств сфери послуг. Запропоновано використовувати визначення управління інноваційним розвитком із врахуванням характерних особливостей самого інноваційного процесу в сфері обслуговування.