СУЧАСНИЙ РІВЕНЬ ТРАНСФЕРНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Викрикач, М. М. (Підприємництво і торгівля, 2024)
На сучасному ринку торгівлі в Україні відбуваються значні зміни через активне використання інновацій і новітніх технологій. Ці трансформації відкривають нові можливості для розвитку та оптимізації управлінських процесів у торговельних підприємствах, що істотно підвищує їхню здатність до перенесення знань. У світлі зростаючої конкуренції та змін у споживацьких потребах, основним аспектом стає здатність підприємств оперативно адаптуватися до нових умов ринку та впроваджувати передові практики. Це, в свою чергу, сприяє підвищенню ефективності та конкурентоспроможності. На основі виконаного аналізу сучасного рівня трансферного потенціалу торговельних підприємств в Україні, аргументовано, що інтенсивне впровадження інновацій та технологічних рішень значно сприяє оптимізації управлінських процесів і зростанню ефективності цих підприємств. Цифровізація взаємодій з покупцями та автоматизація ключових процесів, таких як управління запасами і обслуговування клієнтів, відкривають нові можливості для підвищення лояльності та задоволення споживачів. Доведено, що використання таких систем як SAP for Retail, 1C: Підприємство та Microsoft Dynamics 365 for Retail дозволяє підприємствам не лише підтримувати високий рівень конкурентоспроможності, але й ефективно адаптуватися до динамічних змін ринкових умов. Також обгрунтовано, що рівень кваліфікації та досвіду персоналу безпосередньо впливає на трансферний потенціал торговельних підприємств, підвищуючи їхню спроможність до ефективного розподілу і продажу товарів. Якісний кадровий склад забезпечує глибоке розуміння ланцюгів постачання, що є критичним для швидкої реакції на зміни в потребах ринку та вимогах споживачів. Завдяки високій кваліфікації персоналу можлива оптимізація внутрішніх процесів, мінімізація витрат та помилок, а також підвищення загальної продуктивності і задоволення клієнтів. У підсумку, застосування передових технологічних рішень у поєднанні з високою кваліфікацією персоналу створює міцну основу для сталого розвитку торговельних підприємств. Це підвищує їх трансферний потенціал і забезпечує гнучкість та здатність до швидкої адаптації в умовах змінних ринкових викликів.