НОВІ ВЕКТОРИ РОЗВИТКУ ТА ІННОВАЦІЙНІ ТРЕНДИ У СФЕРІ ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ - Апопій, В. В.; Процишин, О. Р. (Підприємництво і торгівля, 2019)
У статті розглянуто зміст і спрямованість нових векторів розвитку торгівлі, а також домінуючі тренди в процесі модернізації торговельної системи України. Виявлено фрагментарність струк-турних змін, нестабільність зростання і деформації розвитку основних секторів внутрішньої торгівлі. Вста-новлено, що визначальний вплив на масштаби і темпи розвитку торгівлі мають наступні вектори: структурні трансформації, форматизація роздрібних мереж, диверсифікація торговельної діяльності, модернізація торгівлі на інноваційних засадах та інтернаціоналізація торгівлі. Інноваційні тренди найбільш виражено про-являються саме у роздрібній торгівлі і базуються на комп’ютерних технологіях та електронних комунікаціях. Обгрунтовано шляхи, засоби та форми інтенсивного розвитку внутрішньої торгівлі України на базі інновацій-них трендів.