СТРАТЕГІЧНЕ ЗНАЧЕННЯ КОМУНІКАЦІЙ ЯК СКЛАДОВОЇ МАРКЕТИНГОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Дайновський, Ю. А.; Семак, Б. Б.; Вовчанська, О. М. (Підприємництво і торгівля, 2018)
Проаналізовано підходи до визначення сутності і складових потенціалу підприємства, одним з елементів якого є маркетинговий потенціал. Уточнено перелік складових маркетингового потенціалу. Показана роль комунікацій у складі маркетингового потенціалу. Наведено причини, які перешкоджають належному виконанню маркетинговими комунікаціями своїх функцій. Обґрунтовано, що комунікаційний потенціал являє собою сукупність комунікаційних засобів довготривалого стратегічного впливу на споживачів і напрацьованих технологій короткочасного тактичного впливу. Запропоновано перелік елементів комунікаційного потенціалу підприємства. Показано, що кожна зі складових комунікаційного потенціалу містить елементи, які можуть бути використані при формуванні маркетингових стратегій підприємства. Перспективними є дослідження щодо способів і ефективності довгострокового впливу комунікативних засобів на поведінку споживачів.