ПРОБЛЕМИ ОРГАНІЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ УКРАЇНИ - Бессонова, Г. П. (Підприємництво і торгівля, 2021)
Статтю присвячено актуальним питанням організації бухгалтерського обліку на підприємствах України. Досліджено сучасний стан і заходи підвищення якості організації бухгалтерського обліку в Україні, виділено можливі напрями вдосконалення організації бухгалтерського обліку в Україні. Зміни законодавства у сфері бухгалтерського обліку, перехід на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку та фінансової звітності (МСФЗ) зумовили необхідність удосконалення організації бухгалтерського обліку в Україні. Організація бухгалтерського обліку є важливим елементом ефективного функціонування підприємства. Інформаційне забезпечення системи управління має місце на всіх етапах організаційної системи бухгалтерського обліку та є його невід`ємною частиною. Стабільність, прозорість та достовірність інформації – ці завдання передбачають комплексне вирішення керівництвом підприємств таких питань, як кадрове забезпечення, раціональне використання активів, забезпечення мобільності виробництва продукції. Щоб досягти вказаних результатів, необхідно створити умови для організації бухгалтерського обліку господарської діяльності, які б були надійним джерелом інформації для проведення контролю та аналізу.