ВИКОРИСТАННЯ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ ДЛЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ПРОФІЛЮ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ - Гущак, О. М.; Семак, Б. Д.; Галик, І. С. (Підприємництво і торгівля, 2018)
Обґрунтовано доцільність використання компетентнісного підходу та контекстних форм навчання для подальшого вдосконалення підготовки у вузах сфери торгівлі фахівців товарознавчо-комерційного профілю відповідно із сучасними вимогами міжнародних освітніх стандартів, які передбачають повний перехід на названі форми навчання. Сформульовані та обґрунтовані ключові загальні, професійні товарознавчі та професійні комерційні компетентності, які є максимально наближеними до потреб вітчизняного ринку непродовольчих товарів і змісту практичної діяльності названих фахівців. Встановлено, що використання компетентнісного підходу для підготовки фахівців товарознавчо-комерційного профілю вважається одним із радикальних і перспективних шляхів не тільки вдосконалення, але й докорінної перебудови і переорієнтації всієї освітньої системи підготовки названих фахівців.