ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ В КРИЗОВИХ УМОВАХ - Омельченко, Г. Ю.; Даниленко, В. В. (Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, 2023)
Світовий туристичний ринок продовжує відновлюватися, і туризм знову стає значною частиною національних економік багатьох країн. Поточна ринкова ситуація у туризмі та галузі гостинності на глобальному рівні характеризується наявністю цілого ряду кризових явищ та складних соціально-економічних та політичних викликів. Тренди трансформації ринку та споживчої поведінки, що склалися під впливом пандемії, а також досвід діяльності підприємств туристичної індустрії в умовах значної турбулентності ринку сприятимуть досить швидкій адаптації туризму до умов нової політичної та економічної реальності за системної підтримки галузі. Завдяки зростанню світової економіки та покращенню людського благополуччя, попит на туристичні послуги та продукти активно зростає. Оцінка останніх туристичних даних і показників галузі є корисним способом прямого моніторингу ключових тенденцій попиту на подорожі в Європі та світі.