ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОФЕСІЙНИХ ОБОВ’ЯЗКІВ КАТЕГОРІЙНИХ МЕНЕДЖЕРІВ ФАРМАЦЕВТИЧНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ - Сагайдак-Никитюк, Р. В.; Барнатович, С. В. (Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, 2021)
Досліджено фармацевтичний ринок України та його особливості. Визначено доцільність впровадження посади категоріального менеджера. Визначено місце категорійного менеджера в каналі товароруху. Сформульовано завдання категорійного менеджера фармацевтичних організацій. Запропоновано професійні обов’язки категорійних менеджерів фармацевтичних організацій, поділені на загальні обов’язки, обов’язки у сфері маркетингу, обов’язки у сфері закупівлі, обов’язки у сфері асортименту, обов’язки у сфері ціноутворення, обов’язки у сфері взаємодії з підлеглими, обов’язки у сфері планування і звітності, обов’язки у сфері аналізу ефективності продажів по категоріях фармацевтичних товарів. Вивчено та сформульовано права та відповідальність категорійного менеджера з урахуванням специфіки фармацевтичних організацій.