ОРГАНІЗАЦІЯ ЕКСКУРСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ: ОРГАНІЗАЦІЯ ЕКСКУРСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ - Тучковська, І. І. (Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, 2021)
З’ясовано, що попит на екскурсійні послуги для осіб з інвалідністю зростає, але їх доступність дуже низька через невиконання низки спеціальних умов екскурсійного обслуговування даного контингенту споживачів, що й обумовлює актуальність даної теми дослідження. Проаналізовано особливості організації та проведення екскурсій для осіб з інвалідністю. Виокремлено та структуровано основні організаційні та методичні рекомендації щодо екскурсійного обслуговування осіб з інвалідністю. Досліджено сучасні реалії надання екскурсійних послуг для осіб з інвалідністю в Україні та узагальнено організаційні і методичні рекомендацій щодо екскурсійного обслуговування осіб з інвалідністю. Зосереджено увагу на супроводі екскурсантів з інвалідністю під час екскурсії. Виокремлено та узагальнено вимоги щодо організації і проведення екскурсій для осіб з інвалідністю.