РОЗРОБКА ЕТАПІВ ПЛАНУВАННЯ УДОСКОНАЛЕННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ - Клюс, Ю. І.; Керезвас, І. А. (Підприємництво і торгівля, 2023)
Для того, щоб стратегія розвитку промислових підприємств регіону була ефективною, необхідно, щоб її вдосконалення проходило через чотири етапи з виходом на середньостроковий план, довгострокове бачення та план з урахуванням змін, що відбуваються у навколишньому середовищі на даний час з проведенням всіх коригувань. Відбуватися це може циклічно. Усі коригування, що відбуваються на етапах складання планів з доведенням показників, що ведуть до наміченого результату, удосконалюють виробничу стратегію промислового підприємства, а рівні менеджменту підводять до того, що перспективи представляють різні точки зору на продуктивність виробництва промислового підприємства, де збалансована система показників розглядає промислові підприємства з основних позицій, таких як перспективи розвитку з обмеженими фінансами, обгрунтування перспективних бізнес-процесів, кадрові перспективи, включаючи навчання (перепідготовку).