МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ - Пріхно, І. М.; Табурець, І. І.; Слинько, М. Ю. (Підприємництво і торгівля, 2024)
У статті проаналізовано методологічні аспекти оцінки якості готельних послуг, що є ключовим фактором успіху в умовах швидкого розвитку готельного бізнесу. Метою роботи є дослідження та систематизація методологічних аспектів оцінювання якості готельних послуг, виділення ключових компонентів та методів оцінки, що дозволить розробити комплексну модель для підвищення ефективності управління якістю в готельному бізнесі. Розглянуто різні трактування поняття «якість готельних послуг», акцентуючи увагу на порівнянні очікувань клієнтів з реальними враженнями від перебування. Виділено основні компоненти оцінки, серед яких інфраструктура, професіоналізм обслуговуючого персоналу, чистота, ціни, емоційне сприйняття та лояльність клієнтів. Проаналізовано методи оцінювання, такі як анкетування, інтерв’ю, таємний покупець, бенчмаркінг, індекс задоволення клієнтів (CSI) та Net Promoter Score (NPS). Підкреслено важливість комплексного підходу для досягнення достовірних результатів і прийняття стратегічних рішень щодо вдосконалення якості послуг.