ІННОВАЦІЙНІ ФОРМАТИ ТОРГОВЕЛЬНИХ ОБ’ЄКТІВ У СИСТЕМІ ТОРГОВЕЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ - Міщук, І. П.; Кабаці, Б. І.; Алмаші, Ю. Ю.; Дубина, М. О. (Підприємництво і торгівля, 2019)
Мета статті полягає у визначенні актуальності розвитку спеціалізованих магазинів нових, пер-спективних типів і форматів у складі регіональних і локальних систем торговельного обслуговування, а також в узагальненні сутності та видових особливостей одного з перспективних форматів торговельних об’єктів - мага-зинів типу “дрогерія”. На основі проведеного аналізу динаміки розвитку в Україні мережі роздрібних торговельних об’єктів визначено наявність тренду до поглиблення спеціалізації в роздрібній торгівлі непродовольчими товара-ми, що відображається на реалізації процесів формування регіональних і локальних систем торговельного обслуго-вування. Наголошено на необхідності врахування специфіки торговельної діяльності у більшості територіальних формувань регіонального та локального рівня з відносно незначними купівельними потоками шляхом розвитку інноваційних типів і форматів торговельних об’єктів. Здійснено критичний аналіз видових особливостей та кон-цепту формату магазинів типу “дрогерія”, наголошено на доцільності їх імплементації в практику роздрібної торгівлі в Україні.