СТАН ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА РИНКУ ІТ-ПОСЛУГ УКРАЇНИ - Процикевич, А. І. (Підприємництво і торгівля, 2018)
В економіці України сформувалися тенденції, що позитивно позначилися на покращенні макроекономічних передумов інвестування на ринку ІТ-послуг. Встановлено, що стан та тенденції розвитку ринку ІТ-послуг України у превалюючій мірі сприятливі для активізації інвестиційного процесу. Підтвердженням цього стали загальносвітові глобальні та вітчизняні тенденції до розвитку сфери ІТ-послуг, їх масштабного впровадження за всіма напрямами суспільного життя та економічних відносин, активне збільшення кількості суб’єктів господарювання на ринку ІТ-послуг та збільшення обсягів господарської діяльності, забезпечення істотної зайнятості населення, зростання експортного потенціалу, а також посилення ролі сектора ІТ-послуг в головних характеристиках макроекономічного розвитку держави.