АНАЛІЗ ДІЛОВОЇ АКТИВНОСТІ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА - Воронко, Р. М.; Воронко, О. С. (Підприємництво і торгівля, 2018)
Розглянуто важливість показників ділової активності для оцінки ефективності діяльності підприємства. Досліджено сутність категорії “ділова активність” та визначено її як комплексне поняття. Дано характеристику структурної схеми управління розвитком підприємства з виділенням у ній підсистеми керівництва діловою активністю, яка передбачає прийняття управлінських рішень щодо забезпечення приросту обсягів виробничої й збутової діяльності. Ділову активність розглянуто як процес, що відбувається у динаміці, в межах якого реалізуються функції менеджменту і виконуються управлінські рішення. Визначено склад показників, які використовують для оцінки ділової активності в процесі проведення економічного аналізу. Ділову активність підприємства у фінансовій сфері запропоновано оцінювати з використанням коефіцієнтів оборотності засобів і джерел їх утворення. Розглянуто критерії якісної оцінки ділової активності і виділено відповідні її рівні для конкретного фінансово-господарського стану підприємства.