РОЗВИТОК РЕКЛАМИ В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ ДЛЯ ПРОСУВАННЯ ПОСЛУГ В СФЕРІ ЕКОТУРИЗМУ - Гарбар, Ж. В.; Гонтарук, Я. В. (Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, 2022)
В статті досліджено особливості просування послуг на різноманітних інтернет-ресурсах. Проведений аналіз існуючих підходів до створення маркетингової компанії в всесвітній мережі Інтернет. Констатовано, що на сьогодні стає можливим використання все більш ефективних інструментів просування екотуризму на ринок, які поєднують традиційні методи маркетингу та нові інформаційні технології, для досягнення мети підприємства. Охарактеризовано типові параметри корпоративних сайтів підприємств. Визначено, що під Інтернет-платформою для просування товарів та послуг на ринок розуміють площадку для розміщення тематичних онлайн-оголошень, яка об’єднує таргетованих стейкхолдерів (товаровиробників, інвесторів, споживачів, постачальників, посередників, субпідрядників, контрагентів тощо) для купівлі, продажу або обміну товарами, а також здійснення інших бізнес-операцій у інтерактивному режимі. Виокремлено вимоги до створення Інтернет-платформи для просування товарів на ринок є загальновідомими, але важливими: якомога більша кількість зареєстрованих продавців і покупців; якомога більший трафік відвідування; адаптований під можливості мобільних пристроїв веб-дизайн та інтерфейс; платність (окреслює таргетовані (цільові) зв’язки між користувачами платформи і відсікає нецільові контакти). Констатовано необхідність приділення особливої уваги розробленню підприємствами сфери екотуризму власноих веб-ресурсів, а саме опрацювати його структуру, визначити розділи та підрозділи, з яких він буде складатися. Доведено, що інноваційний розвиток сільського туризму в регіоні вимагає чіткого планування, що передбачає привнесення певних соціально-економічних переваг за умови підтримки сталості регіонального розвитку шляхом захисту навколишнього середовища та місцевої культури. Визначено, що соціальні мережі стали одним з головних методів комунікації підприємств зі споживачем, що відповідають сучасним вимогам ринку послуг в сфері екотуризму. Доведено, що впровадження інформаційних технологій в маркетингову діяльність підприємств дозволяє підвищити впізнаваність підприємств, швидко реагувати на мінливі інтереси споживачів товарів, взаємодіючи при цьому безпосередньо з клієнтами, демонструючи увагу до кожного з них, що впливає на їх відношення до бренду.