СУЧАСНИЙ СТАН РОЗВИТКУ СПОРТИВНОГО МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ - Юдіна, О. І.; Богородицька, Г. Є.; Бондар, Д. С. (Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, 2022)
У статті було розглянуто основні організації спортивного туризму в Україні. Спортивний міжнародний туризм є достатньо специфічним, але важливим явищем у житті суспільства. В широкому розумінні він являє собою один з видів активного відпочинку за межами звичного середовища, що покликаний мобілізувати сили організму на долання та «підкорення» різних перешкод, здебільшого природного характеру. У більш вузькому трактуванні спортивний туризм розглядається як окремий вид спорту, що передбачає певні елементи змагальності, з подальшим закріпленням отриманих досягнень, а саме присвоєння певних категорій та розрядів. При цьому він не є олімпійським видом спорту, хоча періодично проводяться міжнародні змагання зі спортивного туризму. Тому більш детальна актуальність даної теми буде розкрито через дослідження всіх аспектів даного виду туризму. Основна мета туристичних організацій є створення нових робочих місць та розвиток туризму в Україні. В Україні спостерігається велике різноманіття спортивних туристичних маршрутів. Знайти необхідний маршрут під свою категорію не важко. Зараз в Україні розвивається не тільки пішохідний туризм, розробляються і використовуються маршрути, для водного, велосипедного, гірського та інших видів спортивного туризму. Це свідчить про значний попит та затребуваність суспільством спортивного туризму в усьому його різноманітті. В Україні спостерігається велике різноманіття спортивних туристичних маршрутів. Знайти необхідний маршрут під свою категорію не важко. Зараз в Україні розвивається не тільки пішохідний туризм, розробляються і використовуються маршрути, для водного, велосипедного, гірського та інших видів спортивного туризму. Це свідчить про значний попит та затребуваність суспільством спортивного туризму в усьому його різноманітті. Україна має дуже великий потенціал в розвитку спортивного туризму. Насамперед це обумовлено кліматом нашої країни. Клімат дає змогу розвиватися всім видам спортивного туризму. Україна взяла курс розвитку спортивного туризму за стандартами країнами ЄС. Це дає змогу приваблювати нових партнерів з всього світу. Основним чинником котрий уповільнює розвиток туризму в Україні – війна розв’язана країною агресором. Але післявоєнний час, Україна обов’язково прискорить процес в розвитку туристичної галузі. Обумовлено це тим, що наразі наша країна у всіх на слуху.