ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ В ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ УКРАЇНИ - Куракін, О. Б. (Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, 2024)
Мета – огляд концептуальних засад формування сутності економіки готельних послуг в системі індустрії гостинності, а також визначення та узагальнення пріоритетних напрямків для управління їх якістю в сучасних умовах розвитку економіки України. Методика. Застосовані методи аналізу, порівняння, статистичні, абстрагування. В основі методології дослідження – систематизація аналізу досвіду функціонування готельних підприємств у бізнес-середовищі індустрії гостинності України, структуризація окремих сегментів у сфері впливу економіки країни на стан галузі в умовах дії воєнного стану та з точки зору стратегії розвитку в повоєнний період. Результати. Розглянуто відповідний спектр питань, які стосуються економічних засад управління якістю готельних послуг в індустрії гостинності України та представлені рекомендації для підвищення їх якості в конкурентному середовищі. Практична значимість. Підкреслено важливість розуміння сутнісних ознак економічних засад управління якістю готельних послуг в індустрії гостинності України, що залишаються актуальними й для подальшого вивчення досвіду, аналізу помилок і визначення пріоритетів у практичному застосуванні в економіці управлінських функцій готельних підприємств як під час дії воєнного стану в країні, так і для стратегії розбудови успішного конкурентоздатного сектору економіки туристичної галузі.