ТРАЄКТОРІЯ ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТА СТРУКТУРНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ СЕГМЕНТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Масленніков, Є. І. (Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, 2021)
У статті досліджено траєкторію формування конкурентоспроможності та структурних перетворень у готельно-ресторанному сегменті національної економіки. Побудована модель траєкторії формування конкурентоспроможності та структурних перетворень у готельно-ресторанному сегменті національної економіки. Доведено, що траєкторія формування конкурентоспроможності та структурних перетворень у готельно-ресторанному сегменті національної економіки базується на системних організаційних етапах, кожен з яких наповнюється відповідними інструментами для досягнення тактичних та оперативних цілей. Обґрунтовано, що в умовах сьогодення стратегічне значення має процес діджиталізації інформаційно-аналітичного забезпечення системи управління конкурентоспроможністю та структурними перетвореннями у готельно-ресторанному сегменті національної економіки, що надає можливість значно підвищити швидкість обробки даних для прийняття оперативних, тактичних і стратегічних рішень щодо сприйняття змін суб’єктами готельно-ресторанної сфери, а також процедурою адаптації з метою вирішення стратегічних завдань. Доведено, що у межах моделі траєкторії формування конкурентоспроможності та структурних перетворень у готельно-ресторанному сегменті національної економіки обов’язковим є застосування системних принципів, а також принципів конкуренції, які лежать в основі реалізації стратегічних цілей та завдань та є фундаментом формування даної моделі.