СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ПАРАМЕТРИ ЯКОСТІ КРЕВЕТКИ PALAEMON ADSPERSUS
Анотація
Досліджено структурно-механічні показники (густина, межа міцності, адгезія, модуль пружності) м’яса креветки Palaemon adspersus азово-чорноморського регіону, оскільки аналітичний пошук вказує на відсутність даних. Структурно-механічні показники креветки Palaemon adspersus визначали методом пенетрацї на вимірювальному приладі MIG-1.3. Метою досліджень було встановлення залежностей структурно-механічних та сенсорних показників якості креветки Palaemon adspersus для прогнозування якості. Під час досліджень було виявлено, що вищі структурно-механічні показники має креветка менших розмірів. Встановлено, що креветки Palaemon adspersus азово-чорноморської акваторії – сировина для подальшого детального дослідження, а саме: визначення кореляційної залежності структурно-механічних показників якості креветки Palaemon adspersus для прогнозування якості досліджуваної сировини під час товароруху та обґрунтування технологічної функціональності для виробництва харчових продуктів.
Посилання
2. Шаповал С. Л. Діагностика фізичних властивостей харчових продуктів : монографія / С. Л. Шаповал, Р. П. Романенко, Н. П. Форостяна. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. – 192 с. 3. ДСТУ 7972:2015. Риба та рибні продукти. Правила приймання, методи відбирання проб. – К. : Держспоживстандарт України, 2016. – 22 с.
4. Файловий архів студентів / Національний університет харчових технологій [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://studfiles.net/ preview/5194738/page:2/.
5. Продовольственная и сельхозхозяйственная организация ООН [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.fao.org/3/ap815e/ ap815e.pdf.
6. Фізичні властивості м’яса [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://p-for.com/book_351_glava_23_ROZD%D0%86L_4_F%D0%86ZICHN% D0%86_VLASTIVOS.html.